AED voor ‘t Vlasmeer, Landhuis en buurt

In geval van een hartstilstand is reanimatie binnen 6 minuten van levensbelang! Onderzoek binnen het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam heeft uitgewezen dat het gebruik van een AED de overlevingskans na een hartstilstand vergroot. De inzet van een AED laat de overlevingskans stijgen van 9 naar 17 procent.  Wordt de AED binnen 6 minuten na de hartstilstand ingezet, dan overleeft zelfs de helft van de slachtoffers. (bron)

Daarom vinden we het als zwembad belangrijk dat we een AED binnen handbereik hebben. Onze toezichthouders zijn ook EHBO-er en kunnen direct overgaan tot handelen in geval van een noodsituatie. We vinden ook dat een AED niet voor onszelf is, maar voor iedereen in de nabije omgeving van het zwembad. Het zwembad heeft maar beperkte openingstijden en is buiten het zwemseizoen helemaal gesloten.

Gelukkig zijn er al meer AED’s in Onstwedde, die van de Bolster is de dichtstbijzijnde publieke AED die overdag beschikbaar is. Wij vinden dat eigenlijk te ver weg, zeker gezien de noodzaak waarbij elke seconde telt.

In overleg met het Landhuis zijn wij een actie gestart op buurtaed.nl om een publiek toegankelijke AED te realiseren. Deze AED ligt niet binnen de hekken van het zwembad of achter gesloten deur van het Landhuis, maar is 24/7 publiek beschikbaar.

Als de actie succesvol is, wordt de AED (in een met pincode beveiligde kast) opgehangen aan de buitenkant van de schuur van het Landhuis. Na plaatsing wordt de AED aangemeld bij de hulpdiensten zodat deze bij een eventuele reanimatie direct beschikbaar is.

Woon jij, of mensen die jou dierbaar zijn, in de omgeving van Zwembad ‘t Vlasmeer, of ben je frequent bezoeker: help dan mee om de overlevingskansen bij een hartstilstand te verhogen. Doe voor 8 juli 2022 een donatie op de website buurtaed.nl! Wacht of twijfel niet, met een klein bedrag realiseren we dit met elkaar! De actie loopt tot 8 juli!

Meer informatie over de actie en de locatie van de AED vind je hier…

Locatie BuurtAED aangegeven met oranje ster